De beste podcastene på markedet

Før i tiden var radioen helt uunnværlig. Den dag i dag er debatten om FM og DAB gjort oss så lei at vi nesten ikke gidder mer. Dessuten er det så mye underholdning som inneholder bilde at vi nærmest ikke bryr oss om lyd ene og alene. Selv når vi kun kan fokusere på lyd, som når vi kjører bil, så velger vi ofte egne sanger over å spille radioen. Enten det er CD-er, Bluetooth eller AUX, så er det rett og slett bare et bedre alternativ enn radioen. Det finnes derimot et håp for radioen, og det er podcastene. Disse er rett og slett mellom samtaler mennesker som er blitt spilt inn. Her kan de snakke om aktuelle temaer som interesserer mennesker flest. Disse har mottatt stor ros i Norge. Her er noen av favorittene til nordmenn. Dersom du skal gå dit hen og prøve podcaster, så er disse helt soleklare valg.

Aftenpodden

Aftenpodden er ikke overraskende podcasten til Aftenposten. Dette er en podcast ledet av Trine Eilertsen, Sarah Sørheim og Lars Glomnes. Sammen går de tre igjennom politiske problemstillinger og diskuterer fra et faglig og upartisk ståsted. I tillegg sitter også humoren noe løst, og derfor er dette en perfekt pod for deg som liker en god blanding.

Dagsnytt Atten

Med et noe misledende navn, så bringes denne podcasten opp på NRK klokken 18:03. Her møtes de personene som har vært mest aktuelle i media for å diskutere hendelsene. Gode debatter diskes opp på rekke og rad her. Positivt med denne er at du ikke trenger å være live 18:03. Bare last ned podcasten, så kan du spille den akkurat når du måtte ønske.

Sosialt Sett

Nok om politikk for nå. Sosialt Sett er nok en mye bedre podcast for de som er mer interessert i teknologi og kommunikasjon. Spesifikt berører denne podcasten sosiale medier på en meget god måte. Her vil du få et innblikk i hvordan den seneste forskningen ser på området, og hva du bør se opp for. Dette er en ganske provokativ podcast faktisk, men du vil garantert nyte den!

Foppal Med Bernt Hulsker

Vi kan ikke komme oss utenom en podcast som er dedikert til fotball, da dette tross alt er nordmenns favorittidrett. Foppal er en podcast som spiller ufattelig mye på humor, og med Hulsker sin spreke stemme og imitasjoner, så er det nærmest umulig å ikke le seg skakk ihjel her. Historiene og de mange små kommentarene er fantastiske, midt oppi de seneste nyhetene i fotballverdenen. Dersom du er glad i fotball, så kan du umulig ikke være glad i denne podcasten!

Pia og Psyken

Fra spøk til alvor, så er Pia og Psyken en meget viktig podcast som spiller på alt annet enn humor. Denne podcasten setter mental helse på agendaen på en flott måte. Pia sliter med bipolar 2, en lidelse som hun deler mye om under podcasten. Allikevel er podcasten basert på et bredt spenn av mentale lidelser, og for hvert program vil det være en ny gjest med nye mentale problemer. Det kanskje mest positive med denne podcasten er måten de demper presset på at mentale lidelser skal være unormalt.

Med disse fem alternativene, så har du en ganske så interessant liste. Velg og vrak etter din smak. Kanskje blir du den neste store fanen av podcast her til lands!