Fakta om radioen

Radioen er jo ganske kjent, som vi har pratet om tidligere, og det er ganske mye folk vet om den, men samtidig så er det sannsynligvis en del som er ukjent. Det er ikke så rart, fordi det er visse ting som bare er spennende for spesielt interesserte, som ved mange andre interessefelt som finnes. Det er liksom slike ting som er verdt å vite om du skal være med på quiz, men som ellers egentlig man ikke har veldig mye bruk for. Til tross for det så føler vi at det er viktig å vite det, det er jo liksom det som er formålet med goodshitradio.com. Det å spre så mye kunnskap som mulig om radioen og alt som har med den å gjøre. Selv om man ikke kan vite alt her i verden, skader det ikke å vite så mye som mulig.

Vi nevnte i en annen artikkel at det var Nikola Tesla som demonstrerte den første trådløse radioen, men dette var faktisk noe som ble spådd helt tilbake på 1860-tallet av James Clark Maxwell. Det å bare innbille seg at noe slikt er mulig krever fantasi, selv om man liksom hadde mulighetene til det, spesielt med tanke på utviklingen av telegrafen. VI nevnte også Marconi, og selv om mange vil skryte av Tesla så er det helt klart Marconi som er den mest prominente personen når det kommer til utviklingen av radioen. Han muliggjorde en radiobeskjed mellom den amerikanske presidenten Theodore Roosevelt og den engelske kongen Edward VII. Tenk på hvor revolusjonerende det må ha vært i sin tid. Vi synes jo at Facetime og slike ting er utrolige, men tenk deg det faktum å ha kontakt med en person et helt annet sted i verden? Det er kanskje ikke så rart at Marconi fikk Nobelpris for utviklingen av dette heller?

Noe som også er ganske gøy å tenke på at man ikke kunne høre på radioen i Storbritannia fra 1922 til 1971 uten å ha en lisens. Det er kanskje ikke så overraskende for oss nordmenn da vi betaler en årlig lisens, men det er langt i fra slik at det er vanlig overalt. Spesielt bare det å høre på radioen, men da det var bare BBC som fantes på den tiden, så var det jo en slags kringkastingslisens man betalte for. Visste du også at Eiffeltårnet egentlig ikke skulle være permanent. Det ble bygget for en spesiell årsak, og skulle bli revet ned etter 20 år. Men på grunn av den første verdenskrigen og at den ble brukt som et radiotårn under krigen, så overlevde den, og har blitt et ikon. Du kan heia litt ekstra på favorittene dine med online odds, uansett om det er i musikk bransjen eller fotball bransjen.

Den mest spilte sangen på 2000-tallet i USA, altså fra år 2000 til 2009 var faktisk Nickelback med sangen “How You Remind Me”. Den ble spilt av hele 1.2 millioner ganger på radioen, og det virker litt overraaskende, spesielt fordi det var veldig mange andre bra sanger i løpet av de årene. Det er mange slike overraskende ting, men det viser også hvor viktig radioen har vært gjennom årene, utenom å bare høre på P3. Den morsomste er muligens denne. Den 18 april i 1930 så skjedde det ingenting. Da det var på tide med nyhetene så sa annonsøren bare “Det er ingen nyheter” og gikk av lufta. Noe som jo er ganske fascinerende vil vi tørre å påstå.