Radio i bilen

De fleste radiokanaler ikke lenger å oppdrive på FM-båndet, og de fleste lyttere ser nå ut til å ha godtatt overgangen til DAB+. Vi vet alle at hverdagen blir mer og mer digital, noe som også gjelder for radio. Det finnes mange fordeler med radio over Internett som dessuten kan gjøre en kjøretur langt mer underholdende. For eksempel er du ikke begrenset av geografien. Du kan høre på norsk radio når du kjører i utlandet, og omvendt.

Dermed blir utvalget en god del større, hvilket betyr at det finnes radio for alle og enhver. I tillegg kan du pause sendingene, noe som ikke var mulig før. Samtidig er ikke nettradio rosenrødt, og du må huske på at det å lytte til nettradio tar av datakvoten. Ønsker du likevel nettradio i bilen, er det lurt å skaffe seg en radio-app først. Vær imidlertid nøye med å laste ned en som er gratis.

Analog eller digital – spiller det noen rolle?

I andre artikler på denne siden har vi diskutert forskjellen på DAB og FM, men la oss ikke glemme likhetene. Radio er fremdeles radio, og det å lytte til favorittprogrammene våre i bilen er en ganske lik opplevelse enten vi benytter analog eller digital radio. Å lytte til nyhets- og sportssendinger har lenge vært et vanlig gjøremål i bilen på vei hjem. Særlig når du skal hjem for å se fotballkampen på TV er det fint å lade opp ved å lytte til kampoppvarmingen på radio.

Ofte rekker vi ikke hjem før kampen er begynt, og da lytter vi like gjerne til kampens første minutter på radio. Ivrige kommentatorer som lar oss få vite hva som skjer på banen, veier opp for at vi ikke kan se kampen. Radioen er uvurderlig enten sendinger strømmes eller kringkastes, og med tiden blir det enklere å koble mobiltelefonen til bilradioen.